HTML

Checkmark minősítést szerzett a VIPRE

2008.07.16. 18:20 freya-spamblog

Westcoast Labs Checkmark minősítésA megjelenés előtt álló VIPRE Antivirus+Antispyware védelmi rendszer megszerezte az amerikai Westcoast Labs Checkmark tanúsítványát az Anti-Virus Desktop kategóriában.

A Checkmark minősítés azt jelenti, hogy a vadonatúj VIPRE antivírus motor megfelel a vírusírtókkal szemben elvárt alapvető követelményeknek, vagyis a fertőző, "vadon élő" vírusok Wildlist toplistáján 100%-os felismerési arányt ér el (gyakorlatilag ugyanezt jelenti a Virus Bulletin 100 illetve az ICSA minősítés is).

A minősítés jelentősége - valóban ettől jó egy antivírus?

Az antivírus szakma elismert képviselői már jó pár hónapja vitatkoznak a Wildlist alapú minősítések, így a Checkmark és a Virus Bulletin 100 létjogosultságáról. A vita már oda jutott, hogy a Symantec és a McAfee után harmadik legnagyobb antivírus gyártó, a Trend Micro is bojkottálja a Wildlist alapú tesztelést (ezt korábban csak a jóval kisebb piaci súllyal rendelkező Panda jelentette be).

A Wildlist alapelve, vagyis a szabadon élő vírusok néhány száz mintára való korlátozása valóban több komoly sebből vérzik: köztudott, hogy napjainkban már milliós számban mérhetőek a károkozók (vírusok és kémprogramok egyaránt) és naponta nagyságrendileg 10-50.000 új károkozó jelenik meg, akkor valóban lehetetlen ebből néhány száz mintát kiragadni és kikötni, hogy ők a "vadon élő" vírusok (arról nem is beszélve, hogy a Wildlist több hetes csúszással jelenik csak meg, és a legfrissebb változat óta már több százezer új károkozó született). Ráadásul ez a lista csak az önmagukat replikálni képes, definíció szerinti vírusokból áll - és a ma már sokkal komolyabb fenyegetést jelentő rootkitekkel, trójaiakkal és kémprogramokkal egyáltalán nem foglalkozik.

Összegezve elmondhatjuk, hogy a Wildlist felismerése mindössze egy belépőt jelent az antivírusok világába, de nem alkalmas az egyes antivírus megoldások összehasonlítására. A VIPRE, továbblépve a CounterSpy képességein, a Checkmark minősítés megszerzésével teljesítette azt a szintet, amit minden antivírustól elvárunk - a valós életben nyújtott védelmére, a kémprogram eltávolítás pontosságára pedig a CounterSpy teljes tudása jelent több éves, számtalan összehasonlító teszttel alátámasztott garanciát (legutóbb a CNET tesztjén lett a CounterSpy a legjobb kémprogram-eltávolító).

VIPRE Antivirus + Antispyware

A VIPRE Antivirus + Antispyware

A CounterSpy kémprogram-eltávolító utódja, a több millió dollárból teljesen új architektúrával fejlesztett VIPRE Antivirus + Antispyware a világ legújabb antivírusát jelenti, valódi és színvonalas kémprogram védelemmel. A Sunbelt mindig is tisztelte a az antivírus ipar tradícióit, így a VIPRE minden szükséges minősítést megszerez ahhoz, hogy a többi megoldással egy szintre kerülhessen, míg az elsőosztályú kémprogram védelmet a CounterSpy megbízhatósága és piacon egyedülálló méretű adatbázisa nyújtja.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: vita vírus antivírus sunbelt kémprogram westcoast counterspy vipre checkmark minősítés wildlist icsa virus bulletin

A bejegyzés trackback címe:

https://spam.blog.hu/api/trackback/id/tr2571363

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: use your very best 5 main keywords 2018.06.07. 08:20:57

Ismét lesz Kamion EB a Hungaroringen - Tommy autosport blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása