HTML

Új kártevő csúszik át a legtöbb vírusirtón

2009.11.12. 14:20 freya-spamblog

A honlapok szűrésével foglalkozó Websense arra figyelmeztet, hogy a media-servers.net hirdetőhálózat számítógépeit feltörték, és azokon keresztül a bűnözők Microsoft és Adobe alkalmazások sebezhetőségeit kihasználó kártevőket terjesztenek. A több hónapja tartó támadás a Websense kutatói szerint több ezer weboldalt érint, amelyek látogatói automatikusan “megkapják” az új károkozókat.

A kártevők ismert sebezhetőségeken keresztül terjednek, vagyis elsősorban azok a számítógépek vannak veszélyben, ahol még nem történtek meg a megfelelő frissítések.

A Websense egyúttal felhívja a figyelmet, hogy az új kártevőket csak rendkívül kevés antivírus azonosítja, a 40 lényeges gyártó közül mindössze kettő: F-Secure (Suspicious:W32/Malware!Gemini) és a Sunbelt (Trojan.Win32.Bredolab.Gen.1 (v)). Az azonosítást mindkét esetben a károkozó fejlett viselkedésalapú elemzése teszi lehetővé, amit az F-Secure DeepGuard és a Sunbelt VIPRE technológiája biztosít.

2 komment

Címkék: microsoft vírus adobe új kártevő sunbelt vipre f secure websense viselkedéselemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://spam.blog.hu/api/trackback/id/tr71520226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.panda-online.hu 2011.02.03. 12:29:23

egy gemini-t bekaptam én is, de a panda antivirus gond nélkül vette és törölte, a probléma megoldva.

www.nod32-antivirus.hu · http://www.nod32-antivirus.hu 2011.02.03. 12:30:34

Nekem pont hogy az f-secure átengedte. viszont az eset smart security gond nélkül írtotta.
süti beállítások módosítása