HTML

A CounterSpy lett a legjobb kémprogram-eltávolító

2008.03.25. 11:00 freya-spamblog

- a CounterSpy kémprogram-eltávolító nyerte az amerikai CNET magazin összehasonlító tesztjét -

Kémprogram-eltávolító szoftvereket tesztelt Amerika egyik legolvasottabb és legelismertebb IT-magazinja, a CNET.com. A portál tíz önmagában működő, vagy antivírussal kombinált kémprogram-eltávolítót vett górcső alá. Az összehasonlítást nem csupán teljesítményének, hanem könnyű kezelhetőségének és jó ár/érték arányának köszönhetően a Sunbelt Software terméke, a CounterSpy nyerte – megelőzve a Windows Defendert, a Norton Antivirust, a Webroot Spy Sweepert és a népszerű, de a legrosszabb védelmet nyújtó Adaware 2007-et.

Teszt éles körülmények között

A legtöbb szoftverteszt „laboratóriumi” körülmények között készül, ezért az összehasonlítások eredményei megtévesztőek lehetnek, hiszen a valóságban sokszor teljesen más körülmények között kell helytállnia egy IT-biztonsági programnak. Ezért a CNET.com tesztelői megkérték a Download.com munkatársait, hogy küldjenek el tíz, szabadon fertőző, a valóságban a leggyakrabban előforduló reklám-, illetve kémprogramot, valamint káros alkalmazást. Ezeket a kártevőket egy frissen telepített, antivírus nélküli Windows XP SP2-es operációs rendszer alatt futtatták, majd egyenként telepítették és tesztelték a kémprogram eltávolító szoftvereket.

A tesztelők különösen azt vizsgálták, hogy a szoftverek a kémprogram felismerésén túl valóban képesek-e eltávolítani a károkozót. A teszt során kiderült, hogy annak ellenére, hogy a CounterSpy egy antivírus nélküli, önálló kémprogram-eltávolító, mégis az egyetlen termék volt a mezőnyben, amely Aktív Védelmével felismert és képes volt eltávolítani az összes káros alkalmazást.

A CNET külön díjazta a CounterSpy egyszerű, könnyen érthető, letisztult kezelőfelületét. A Sunbelt Software terméke ráadásul árban is meggyőzőnek bizonyult: az ingyenes próbaváltozatot mindössze évi 6.000 forintért aktiválhatjuk egy számítógépre, otthoni felhasználók pedig évi 9.990 forintért a háztartásban található valamennyi gép kémprogram-védelmét biztosíthatják, így mindegyik vírusirtót könnyen kiegészíthetjük átfogó kémprogram-védelemmel. A szoftver ár/érték aránya annál is meggyőzőbb, mivel a teszt során az ingyenes – és feltehetőleg ezért népszerű – kémprogram-eltávolítók a káros alkalmazások töredékét ismerték fel és távolították el.

A tesztelők mindössze egyetlen hiányosságot rónak fel a CounterSpy-nak: az új programváltozatok feltelepítéséhez újra kell indítani a számítógépet. A Sunbelt terméke az összesítésben 10-ből 8 pontot kapott, s ezzel maga mögé utasította a 7.2 pontot elérő Windows Defendert, illetve az egyaránt 6.8 pontot elérő Norton Antivirust és Webroot Spy Sweepert. A tesztelők külön kiemelték, hogy a program nem csupán kémprogram-adatbázisának nagyságával tűnik ki – a CounterSpy több mint 1.5 millió káros alkalmazást ismer fel –, hanem teljes mértékben képes is azok eltávolítására – ami meglepő módon kevés konkurens terméknek sikerült.

CNET.com kémprogram összehasonlító tesztjének eredménye:

1. Sunbelt CounterSpy v2 Eredmény: 10/8.0
2. Windows Defender Eredmény: 10/7.2
3. Webroot Spy Sweeper 5.5 with Antivirus Eredmény: 10/6.8
4. Norton AntiVirus 2008 Eredmény: 10/6.8
5. Trend Micro AntiVirus plus AntiSpyware Eredmény: 10/6.7
6. McAfee VirusScan Plus 2008 Eredmény: 10/6.7
7. ZoneAlarm Anti-Spyware 7.1 Eredmény: 10/6.7
8. Spyware Doctor 5.1 Eredmény: 10/6.3
9. CA Anti-Spyware Plus CA Antispyware 2008 Eredmény: 10/5
10. Lavasoft Ad-Aware 2007 Eredmény: 10/4.8

Bővebb információ: CNET, CounterSpy honlap

1 komment · 1 trackback

Címkék: cnet trend legjobb norton mcafee sunbelt defender kémprogram counterspy webroot zonealarm adaware

A bejegyzés trackback címe:

https://spam.blog.hu/api/trackback/id/tr49395638

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MobilKém · http://mobilkem.hu 2013.12.01. 17:06:20

Frissítik még ezt a programot?
süti beállítások módosítása