HTML

Megújulnak az MPP spamszűrői

2008.05.27. 13:20 freya-spamblog

Teljesen új spamszűrők és szolgáltatások a Message Partners kínálatában

Az elmúlt években Magyarországot sem kímélték a kéretlen levelek. Találkoztunk már képes, PDF és MP3 csatolmánnyal érkező spamekkel, ráadásul a magyar spammerek is egyre aktívabbak, az interneten levadászott hazai e-mail címek százezreire küldik ki nap mint nap levélszemetüket, kényelmetlenné és megbízhatatlanná téve ezzel a személyes és üzleti elektronikus levelezést egyaránt. A színvonalas levélszűrő nem csupán a kéretlen leveleket és vírusokat tartja távol, de segít szabályos mederbe terelni a levelezést, védi a kiszolgálót a botneteket alkotó fertőzött számítógépek millióitól, míg archiválással segít a hardverek és a tárhely optimális kihasználásában. A Message Partners ilyen megoldást kínált eddig is, védelmet biztosítva immár több millió magyar e-mailezőnek – legyen szó egyéni postafiókról, vállalati szerverről, vagy ingyenes szolgáltatásról.

Alapjaiban újul most meg a világ egyik vezető spamszűrő-fejlesztőjének, a Message Partnersnek a termék- és szolgáltatáskínálata: a megoldások ezen túl POP3 és SMTP spamszűrő szolgáltatásként, illetve vállalati szűrőrendszerként lesznek elérhetők.

A Message Partners újdonsága: teljes domainszűrés kihelyezett spamszűrővel
A mai napon bejelentett Mail Security MX kihelyezett spamszűrő a teljes levelezőrendszer távoli védelmére alkalmas, egyúttal a legtermészetesebb megoldás egy kiszolgáló számára a spam ellen, hiszen már az internetes felhőben megszünteti a problémát. Így a saját kiszolgáló úgy működhet, mintha egyáltalán nem lenne spam a világon. Az akár havi díjjal is előfizethető Mail Security MX szolgáltatás legnagyobb előnye, hogy sem hardvert, sem szoftvert nem kell telepíteni a működéséhez – így nem kell semmit karbantartani, frissíteni, és nincs, ami elromoljon a cég hálózatán belül. A szűrést a Message Partners távoli szerverei végzik, amelyek fogadják a domain összes postafiókjára érkező levelet, SMTP tűzfallal védve a cég szervereit a botnetek támadásaitól. A Mail Security MX kiváltja az összes levelezőszerverre telepített spamszűrőt és antivírust, sőt, azok kikapcsolása is javasolt – lényegesen megkönnyítve ezzel a rendszergazdák munkáját.

Az MPP Desktop utódja a Mail Security Desktop
Az új termékportfólió bevezetésével egységesült az eddig két típusban kapható népszerű asztali spamszűrő is: ezen túl megszűnik az alapvető Lite és a prémium Ultimate szoftververzió. Az új szűrőszolgáltatás a Mail Security Desktop nevet kapta, amely megfelel a korábbi Ultimate verzió által nyújtott védelemnek. Ráadásul most valamennyi MPP Desktop Lite felhasználó ingyenesen megkapja a korábban drágábban elérhető Ultimate változat tudását. A Mail Security Desktop egy számítógépre feltelepítve az összes POP3 postafiók védelmét ellátja, és egyúttal kivált minden más beépített, vagy különállóan telepített spamszűrő programot. A szoftvert nem szükséges tanítani, mivel a fejlesztők maguk optimalizálják a legfrissebb Magyarországon tapasztalható spamszokásokra.

a Mail Security Desktop főablaka
a Mail Security Desktop főablaka

Világszínvonalú szűrés piacvezető gyártókkal
Az új Mail Security spamszűrő szolgáltatások pontosságukat továbbra is olyan piacvezető szűrőmotoroknak köszönhetik, mint a világ legnagyobb spamszűrő hálózatát működtető Cloudmark, a proaktív vírusvédelméről híres ESET NOD32, a számtalan gyártó által választott Commtouch RPD spamszűrő vagy a világon több mint 1 millió kiszolgálón futó nyílt forráskódú ClamAV antivírus motor. A Mail Security kiszolgálók ezeket a szűrőmotorokat párhuzamosan, óriási áteresztő képességgel futtatják, így biztosítanak kivételes pontosságú levelezésvédelmet minden felhasználó számára. Az MPP/Mail Security Desktop pontossága már többször is bizonyított, az egyik neves hazai számítástechnikai újság összehasonlító tesztjét rendkívül magas pontszámmal nyerte, kiérdemelve így a szaklap tesztgyőztes címét.

Mindennek az alapja, az új MPP Core
A megújuló és kibővülő Mail Security szolgáltatások alapját ezen túl az MPP Core vállalati levélszűrő rendszer biztosítja. Az MPP Core a spamszűrők, antivírusok és csatolmányszűrő mellett tartalomalapú levélirányításra is képes, egyúttal SMTP tűzfalaként távol tartja a botneteket és segít a kiszolgáló erőforrásaival gazdálkodni, valamint a levelek többszintű archiválását is lehetővé teszi. A felhasználók számára webes karanténkezelőt is biztosít, hogy bármikor visszanézhessük a kiszűrt spameket – meggyőződve arról, hogy egyetlen jó levél sem került közéjük. Az MPP Core spamszűrő a levelezőszerverbe beépülve vagy különálló előszűrőként, SMTP átjáróként is egyaránt működhet. Az MPP Core védelmét választották Magyarország meghatározó e-mail szolgáltatói, így a CitroMail.hu, az Indamail és a Freestart, emellett olyan vállalatok, mint az IBM, vagy az IBUSZ Utazási Irodák.

Az alapvetően Linux környezetben alkalmazott MPP Core nem csupán PC-n fut, hanem a Macintosh szervereken is elérhető. Az MPP Core Intel processzorral szerelt Mac-en, Tiger vagy Leopard operációs rendszer alatt fut.

A Message Partners az újdonságokról teljesen megújult honlapján tájékoztat (www.mpp.hu), amelyen immár bankkártyával is vásárolhatunk, de a már bevált SMS fizetéssel is előfizethető spamszűrő.

Szólj hozzá!

Címkék: mac desktop mail magyarország újdonság leopard ibm security core botnet nod32 mx tiger mpp citromail archiválás pop3 cloudmark tesztgyőztes ibusz commtouch átjáró clamav freestart indamail smtp domainszűrés kihelyezett havidíj piacvezető levélszűrő

A bejegyzés trackback címe:

https://spam.blog.hu/api/trackback/id/tr28490086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása