HTML

Gyorsan megtérül egy spamszűrő

2007.11.29. 08:34 freya-spamblog

A közigazgatásban ugyanolyan fontos a zavartalan e-mail forgalom, az állampolgárok elektronikus formában tárolt adatainak biztonsága, mint az üzleti életben. A spammerek azonban velük sem tesznek kivételt és kéretlen levelek özönét zúdítják az önkormányzatok, okmányirodák dolgozóinak postafiókjaira.

A Veszprémi Önkormányzat megelégelte a spamek okozta időkiesést és a szüntelenül növekvő erőforrás-igényeket: a szervezet a Sunbelt Ninja E-mail Security program bevezetése mellett döntött.

Több mint 280 számítógép és szerver tartozik a Veszprémi Önkormányzat informatikai csoportjának felügyelete alá. Az itt dolgozó hat fős informatikai csapat kezeli a munkaállomásoknál jelentkező hardver és szoftver problémákat, a felhasználói postafiókokat, egyúttal gondoskodik a létrejött adatok és dokumentumok megfelelő biztonsági mentéséről, illetve az Önkormányzathoz tartozó weblapok üzemeltetéséről. Az informatikusok napi munkájuk során folyamatosan kapnak visszajelzéseket az önkormányzat munkatársaitól a számítógépes rendszer működéséről.

„A kollégák gyakran panaszkodtak a beérkező nagy mennyiségű levélszemétre. Ez a munkájukat jelentősen befolyásolta, mivel a postafiókok mérete limitált, így a levélszemét miatt nagyon sokszor kellett karbantartani a postafiókokat, hogy mindig megfelelő szabad tárhely álljon rendelkezésre.” – mondja Maléth György, a Veszprémi Önkormányzat informatikusa.

Hiába alkalmaztak kevésbé hatékony spamszűrő megoldást, a kéretlen levelek törlése továbbra is komoly időveszteséget okozott, ezért kipróbálták a Ninja E-mail Security 30 napig ingyenesen használható próbaverzióját.

Spam volt - nincs
A Ninja ismét bizonyított: mindössze negyed óra alatt telepítették a teljes számítógépes hálózat spamvédelmét ellátó programot – ehhez hasznos segítséget nyújt a termék honlapján található áttekintő telepítési útmutató –, s a kéretlen levelek aránya a telepítés után azonnal néhány század részére esett vissza, érezhetően megkönnyítve ezzel a dolgozók munkáját.

„A Ninja kézzelfogható előnyei között megemlíthető, hogy a meglévő Exchange levelező szerverünkön üzemeltethető, így nincs szükség újabb hardver erőforrásra a spamszűréshez. Tapasztalatunk szerint nagyon könnyen elsajátítható a szoftver kezelőfelületének (Ninja Console) használata, és rendszabályok alapján egyes csoportok részére más-más beállítás alkalmazható.” – mondja Maléth György.

Az önkormányzat egyébként két területi beállítást használ, amely segítségével az egyes csoportok spamszűrését különböző szabályok alapján végzik.

„Jóllehet akár felhasználókként is különböző rendszabályokat adhatnánk meg, de egyelőre a két beállítás tökéletesen megfelel.” – teszi hozzá.

Az önkormányzat által kialakított két beállítás között az különbség, hogy az egyik csoportba tartozó kliensek kéretlen levelei egy gyűjtő postafiókba, míg a másik csoport tagjai számára a levélfiókjuk saját levélszemét mappájába kerülnek. Utóbbiak így külön kezelhetik a karanténba helyezett leveleket, s könnyen ellenőrizhetik, hogy a spam mappába valóban csak a kéretlen levelek kerültek, míg a többieknek egyáltalán nem kell foglalkozniuk a spamnek minősített levelekkel.

Kiváló terméktámogatás, gyors megtérülés
A Veszprémi Önkormányzat a bevezetés óta eltelt időszakban folyamatosan figyeli a spamszűrő tevékenységét, amely napi riportokat készít az adott időszakokban beérkező kéretlen levelekről. A statisztika szerint az elmúlt egy hónap alatt az önkormányzat munkatársai 121.269 spamet és 17.785 jó levelet kaptak, vagyis a spamek aránya 87% feletti. A rekordot jelentő hétvégi napon mindössze 940 jó levél mellé 6.737 spam társult. Ha az összes spam levelet kézzel kellett volna kiválogatni, az egy hónap alatt összességében legalább 250-300 plusz munkaórát jelentett volna. Az így jelentkező időkiesés teljes költsége meghaladja a havi 300.000 forintot, amihez további megtakarításként párosul az alacsonyabb szerver terhelés és a felszabaduló tárhely.

„Üzleti szempontból is elégedettek vagyunk a Ninja-val, mivel itt számszerűsíthető előnyöket tapasztalunk, arról nem is beszélve, hogy az eddigi legkiválóbb terméktámogatást kaptuk a forgalmazótól.” – teszi hozzá Maléth György.

A Sunbelt Ninja E-mail Security programot bárki ingyenesen kipróbálhatja 30 napon keresztül, a szoftver letölthető a www.sunbelt.hu honlapról.

A Sunbelt Software-ről
Az 1994-ben alapított, amerikai székhelyű Sunbelt Software otthoni és vállalati IT biztonságtechnikai szoftverek vezető szállítója: portfóliója spamszűrő, tűzfal és kémprogram-eltávolító termékektől a hálózatbiztonsági és rendszermenedzsment programokig terjed.

A Yellow Cube 2000. Kft.-ről
A Yellow Cube 2000. Kft. egyéni és vállalati ügyfeleknek fejleszt és kínál biztonságtechnikai szoftvereket, elsősorban spamszűrő és kémprogram-eltávolító termékeket. A cég a piacon egyedülállóként magyar nyelvű spamszűrő szoftvert fejleszt, továbbá a Sunbelt Software és a Message Partners termékeinek kizárólagos hazai disztribútoraként a biztonságtechnikai szoftverek széles választékát kínálja otthoni felhasználóktól a nagyvállalatokig.

Szólj hozzá!

Címkék: spam sajtóközlemény önkormányzat veszprém ninja csoportok sunbelt megtérülés roi terméktámogatás

A bejegyzés trackback címe:

https://spam.blog.hu/api/trackback/id/tr60261287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása