HTML

Exchange 2003 Out of Office spam

2007.11.20. 20:59 freya-spamblog

Ismerős az a helyzet, amikor egy levelezőlistára küldött email után rengeteg Out of Office üzenetet kapunk?

Az Exchange 2003 rendszergazdák tehetnek valamit a távollét figyelmeztetők áradata ellen, ha elvégezik el az alább javasolt beállítást. (Feladóként persze ez nem ment meg a sok automatikus választól, de minél több kiszolgálón beállítják, a helyzet annál jobb lesz.)

Ugyan nem újdonság (sőt, 4 éves hír) de az Exchange 2003-tól már egy registry kulcs módosítással beállítható, hogy az Out of Office üzeneteket a kiszolgáló csak akkor küldje ki, ha a távollevő kolléga címe szerepel a To: vagy CC: mezők egyikében. Mivel a levelezőlisták általában nem közvetlenül a felhasználónak címezik a levelet, ezért ezzel a beállítással elkerülhető, hogy a szerver automatikus távollét válaszokat küldjön. (Személyes tapasztalatom, hogy egy céges levelezési listáról ideiglenesek ki kellett zárni egy felhasználót, mert Out of Office üzenetekkel megállás nélkül válaszolt a saját Out of Office üzeneteire, így percenként új levéllel bombázta a lista tagjait)

A beállítás elvégzéséhez a SuppressOOFsToDistributionLists nevű, DWORD típusú paramétert hozzuk létre 1 értékkel az alábbi helyen:
HKLM\System\CurrentControlSet\Services\MSExchangeIS\ParametersSystem

Bővebb információ itt.

Szólj hozzá!

Címkék: exchange registry válasz automatikus rendszergazda beállítás dword out of office távollét

A bejegyzés trackback címe:

https://spam.blog.hu/api/trackback/id/tr48261279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása