HTML

Itt vannak a 3D spamek

2007.09.11. 18:56 freya-spamblog

Mostanában egyre több, 3D-be forgatottnak tűnő, eltorzított képes spameket látunk, ezeket egyértelműen a képfelismerő szűrőmotorok átverésére készítik: 3D-be forgatott spam A több millió számítógépből álló botneteknek természetesen nem okoz nagy plusz munkát a 3D torzítás számítása, hiszen bőven rendelkeznek kihasználható processzoridővel. Biztosan nem ez az utolsó torzítás, amit egy spamben láthatunk, viszont az egyik legkevésbé hatékony: ezt a levelet mindegyik alkalmazott szűrőnk megjelölte.

3 komment

Címkék: spam 3d botnet képfelismerés

A bejegyzés trackback címe:

https://spam.blog.hu/api/trackback/id/tr42261231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter · http://blog.vamsoft.com 2007.10.18. 13:19:17

De most komolyan, a spammerek azt hiszik, hogy az image spam-et OCR-ek vizsgálják vagy... nem is értem.

freya-spamblog · http://spamblog.hu 2007.10.18. 13:26:53

Több megoldásban OCR-ek vizsgálják, és kizárólag tartalom alapján jó megközelítés lehet az OCR, de ennél persze vannak sokkal fejlettebb módszerek. A nagy spamszűrő hálózatok "látják", hogy egy levélből hányat küldtek ki világszerte, ellenük pedig nehéz elrejteni az új spameket, akár torzított képekkel, zip, excel fájlokkal vagy akár MP3-al próbálkoznak. Ha egyszerűen túl sokat küldenek ki egy levélből, az mindig gyanús marad :)

Peter · http://blog.vamsoft.com 2007.10.18. 13:45:20

Te jó ég, melyik vetemedett OCR-re? :) Egyébként igen, a különböző hash alapú szűrők tényleg nagyon jók, csak ők is mindig kicsit lemaradnak az outbreak-ek mögött a technológia jellegénél fogva, csakúgy, mint mondjuk a reportokon alapuló DNSBL-ek, szóval nem árt más megközelítéseket is bevetni.
süti beállítások módosítása