HTML

VIPRE vírusírtó sebességtesztek: valóban nem lassítja a számítógépet

2008.08.07. 20:34 freya-spamblog

Az amerikai ZDNet magazin tesztjében elsőként bizonyított független felmérésben a Sunbelt vadonatúj vírusirtója, a hazai bejelentés előtt álló VIPRE Antivirus + Antispyware. A VIPRE vírusírtó ígérete, hogy egyetlen termékben villámgyors, észrevétlen, a számítógépet nem lassító kémprogram- és vírusvédelmet biztosítson, most beigazolódni látszik.

A ZDNet két számítógépen, egy high-end, 4 processzormagos, 64 bites rendszeren és egy sokkal átlagosabbnak nevezhető, Pentium D processzoros számítógépen tesztelte a VIPRE Antivirus + Antispyware, a Kaspersky Antivirus 2007 és a Norton Antivirus 2008 megoldását.

VIPRE teszteredmények a rendszermemória függvényében
kék sáv: antivírus nélkül, piros sáv: VIPRE mellett

A tesztet a különböző felhasználói tevékenységeket szimuláló PassMark PerformanceTest 6.1 segítségével végezték, majd az eredményeket három futás után átlagolták. A VIPRE eredménye impresszív: egy átlagos számítógépen mindössze 1-2%-os lassulást jelent szemben a többi antivírus által okozott 15-19%-os lassulással, vagyis a VIPRE Antivirus + Antispyware 10-15-ször gyorsabb a többi antivírusnál. A nagy teljesítményű 64 bites rendszeren a VIPRE mindössze néhány ezrelékes lassulást okozott, amire nyugodtan mondhatjuk, hogy gyakorlatilag észrevétlen - szemben a többi két vírusirtó 8-16%-os lassításával, ami egy állandóan futó program esetében folyamatosan és érezhetően csökkenti a számítógép teljesítményét.

A más antivírusról váltóknak, illetve a régi számítógépet érezhetően felgyorsítani szándékozó felhasználóknak nyugodtan állíthatjuk, hogy a VIPRE Antivirus + Antisypware valóban észrevétlen, ráadásul egyetlen termékben egyesíti a CounterSpy színvonalas kémprogram-eltávolító és egy modern, teljesen saját fejlesztésű antivírus tudását.

Akik kiváncsiak további sebességtesztekre, és más termékekkel való összehasonlításra, itt megtekinthetik a Sunbelt saját tesztjeit, ami fényt derít a VIPRE Antivirus + Antispyware memóriahasználatára illetve keresési sebességére.

A VIPRE Antivirus + Antispyware próbaváltozata már letölthető az amerikai honlapról.

Szólj hozzá!

Címkék: teszt memória processzor norton kaspersky sebesség sunbelt counterspy vipre zdnet

A bejegyzés trackback címe:

https://spam.blog.hu/api/trackback/id/tr80605750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása