HTML

Kritikus Acrobat 7/8 sebezhetőség

2008.02.12. 12:28 freya-spamblog

Az iDefense jelentése egy új, kritikus Acrobat sebezhetőségre hívja fel a figyelmet, ami a Zonebac trójait telepíti a sebezhető számítógépeken. A PDF fájl megnyitásával feltelepített Zonebac több népszerű antivírust kikapcsol, majd megváltoztatja a keresési eredményeket és a honlapokon látható reklámokat. Tavaly októberben egy hasonló támadás érte a Realplayer felhasználóit egy korábban ismeretlen sebezhetőség kihasználásával, ami szintén a Zonebac trójait telepítette.

Jelenleg egyik antivírus gyártó sem azonosítja a káros PDF fájlokat, ezért ezek weboldalakon és emailekben is zavartalanul terjedhetnek. A sebezhetőség az Acrobat 7.x verziótól 8.1.2-ig bezárólag van jelen, ezért az Acrobat felhasználóknak azonnali frissítést javaslunk (a Help/Súgó menü Check for Updates/Frissítések keresése menüponttal azonnal elindítható a frissítés).

A Sunbelt víruslabor megvizsgálta a binárisokat és a fenyegetés valódi, a frissítést célszerű minél előbb elvégezni. A CounterSpy szakszerűen és megbízhatóan eltávolítja a Zonebac trójait, és azon dolgozunk, hogy a jövőben is minden új változatot hatástalanítson.

Bővebb információ: Adobe biztonsági jelentés

Szólj hozzá!

Címkék: frissítés adobe acrobat pdf trójai sunbelt sebezhetőség counterspy zonebac

A bejegyzés trackback címe:

https://spam.blog.hu/api/trackback/id/tr59336154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása